Home
Historie van de waterlinies
Forten Forten & inundatiewerken
Download de route
Dorpen en steden langs de route
Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden en buitenplaatsen
Toeristische atrracties Toeristische attracties
Contact
Faceboopk

Infocentrum NHW - Fort bij Vechten


Welkom op het Fort bij Vechten


Fort bij Vechten is een ideale locatie om te trouwen, feest te vieren, bedrijfsbijeenkomsten te houden, te genieten van een diner, of om heerlijk te wandelen. Het sfeervolle, groene fort met zijn karaktervolle gebouwen is met zijn 17 hectare een van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.


Het is een levendig fort met allerlei activiteiten. De jaarlijkse evenementen, zoals het Kinderfort of Vormgevers in Hout, trekken veel bezoekers. Vaste bewoners zijn de vleermuizen die een aantal gebouwen gebruiken voor hun winterslaap. Juist deze combinatie van cultuur, geschiedenis en natuur maakt Fort bij Vechten uniek!



Bezoek ons fort deze zomer!


Wilt u lekker genieten in een groene omgeving? Bezoek dan ons fort in het weekend, of kom naar onze zomerse evenementen.
Op 2 juni organiseert aannemer vd Ven de ‘Dag van de bouw’ en kunt u de in aanbouw zijnde loods, brug en coupure bezichtigen.
6, 7 en 8 juli is de theatervoorstelling ‘De Kersentuin’ van Tsjechov te zien, opgevoerd door Bo!nk Theaterproducties. Reserveer tijdig, zeker als u vóór de voorstelling wilt genieten van een dinerbuffet of  high tea!
Op 15 juli kunt u komen luisteren naar verhalen op het Storytelling festival


Klik op de links voor meer informatie.



Openstelling


Het fort is op zaterdag en zondag vrij toegankelijk voor publiek, behalve als er evenementen zijn.  U bent van 11.00 tot 17.00 uur welkom voor koffie, thee of fris met gebak. Op zondag kunt u bij ons lunchen en om 14.00 en 15.30 uur  deelnemen aan de gratis rondleiding, voor de kinderen is er een spannende ontdekkingstocht.


Voor feesten en bedrijfsactiviteiten is het fort gedurende het hele jaar ook op de andere dagen geopend.


 

 



DE WATERLINIE ROUTE

De enige toeristische autoroute van de Nieuwe Hollandse Waterlinie Van het IJsselmeer tot aan de Waal; van Bussum tot en met Gorinchem. Langs forten en vestingplaatsen.

Belangrijk: Door de ligging van aantal forten moet u soms na bezichtiging de aanrijroute weer terug.

Verstedelijking: Nieuwe ontwikkelingen rond Utrecht en Houten maken het bijna onmogelijk een mooie landelijke route langs de forten te vinden. Let u goed op de routeaanduiding!

Gelet op het landelijke van de route past u uw snelheid aan de wegomstandigheden en let op de fietsers en wandelaars.

Sluipwegen: Sommige wegen zijn aangeduid als 'sluipweg" Na 10.00 uur in de ochtend zijn ze weer toegankelijk voor het autoverkeer.

Advies: De route laat zich goed lezen. U kunt eventueel belangrijke gegevens op een detailkaart noteren. Indien u door plaatsen heen gaat, bijvoorbeeld Naarden, kunt u de plattegrond van deze plaats aanklikken.

INFORMATIE

Werkwijze: U kunt door middel van het aanklikken van de symbolen informatie krijgen over de forten, bezienswaardigheden en toeristische evenementen. Tevens zijn er symbolen voor antiekzaken, galeries, antiquariaten.


Aanliggende plaatsen: Door op de naam van de aanliggende plaatsen te gaan staan en aan te klikken, krijgt u de plattegrond van de plaats. In de plattegronden staan ook de symbolen met informatie.

Nieuwe informatie: Regelmatig DE WATERLINIE ROUTE bekijken is aan te bevelen.