Home
Historie van de waterlinies
Forten Forten & inundatiewerken
Download de route
Dorpen en steden langs de route
Hotels Wandel en fietstochten langs de route
Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden en buitenplaatsen
Toeristische atrracties Toeristische attracties
Contact
Facebook

Bussum

Bussum heeft een rijk cultureel verleden: een schrijversdorp (Nescio kwam lopen uit Amsterdam), een muziekdorp (verenigingen die al 100 jaar bestaan), een architectendorp (huizen van De Bazel, Berlage, een kerk van Cuypers), een theaterdorp, een televisiedorp (geboorte Nederlandse televisie).

Bussum heeft een rijk cultureel heden: een monumentendorp (villawijk is een groot monument, mooie exemplaren van de Amsterdamse school), een toneeldorp (vele toneelverenigingen en theater met een regionale relevantie), een muziekdorp, een beeldendorp (vele kunstwerken in de openbare ruimte), een kunstenaarsdorp, een filmdorp, enz.

ROUTE (klik kaartje voor groter beeld)

Bussum
Fort aan de Karnemelkseweg
Verlengde Fortlaan
Cort van der Lindenlaan

Naarden
Koningin Wilhelminalaan
Burgemeester Van Wettumweg

Naar Naarden voor vervolg van de route

 

Printversie van de route Bussum - Naarden (196 KB) 

 

DE WATERLINIE ROUTE

De enige toeristische autoroute van de Nieuwe Hollandse Waterlinie Van het IJsselmeer tot aan de Waal; van Bussum tot en met Gorinchem. Langs forten en vestingplaatsen.

Belangrijk: Door de ligging van aantal forten moet u soms na bezichtiging de aanrijroute weer terug.

Verstedelijking: Nieuwe ontwikkelingen rond Utrecht en Houten maken het bijna onmogelijk een mooie landelijke route langs de forten te vinden. Let u goed op de routeaanduiding!

Gelet op het landelijke van de route past u uw snelheid aan de wegomstandigheden en let op de fietsers en wandelaars.

Sluipwegen: Sommige wegen zijn aangeduid als 'sluipweg" Na 10.00 uur in de ochtend zijn ze weer toegankelijk voor het autoverkeer.

Advies: De route laat zich goed lezen. U kunt eventueel belangrijke gegevens op een detailkaart noteren. Indien u door plaatsen heen gaat, bijvoorbeeld Naarden, kunt u de plattegrond van deze plaats aanklikken.

INFORMATIE

Werkwijze: U kunt door middel van het aanklikken van de symbolen informatie krijgen over de forten, bezienswaardigheden en toeristische evenementen. Tevens zijn er symbolen voor antiekzaken, galeries, antiquariaten.


Aanliggende plaatsen: Door op de naam van de aanliggende plaatsen te gaan staan en aan te klikken, krijgt u de plattegrond van de plaats. In de plattegronden staan ook de symbolen met informatie.

Nieuwe informatie: Regelmatig DE WATERLINIE ROUTE bekijken is aan te bevelen.

 

Offensief voor Naarden werk aan de karnemelksloot