Home
Historie van de waterlinies
Forten Forten & inundatiewerken
Download de route
Dorpen en steden langs de route
Hotels Wandel en fietstochten langs de route
Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden en buitenplaatsen
Toeristische atrracties Toeristische attracties
Contact
Facebook

Oud Loosdrecht

Liefhebbers van watersport kunnen hier met volle teugen genieten. Bij mooi weer varen talloze kano’s, sloepen, zeil- en motorboten de jachthavens uit voor een tocht over de plassen.

 

Boten in alle soorten en maten kunnen worden gehuurd en er zijn voldoende aanlegmogelijkheden.

Jong en oud kunnen lesnemen bij een zeil- of surfschool en een bezoek brengen aan één van de vele horecagelegenheden met terras.

 

De echte rustzoeker kan terecht op de Vuntusplas. Motorboten zijn daar beperkt toegestaan. Per roeiboot of kano kan men genieten van bijzondere plantengroei en een uniek vogelbestand.

Route (klik kaartjes voor groter beeld)

Vreeland
(N201) Vreelandseweg

Fort Kijkuit

(N201) Vreelandseweg rechtsaf
Zuwe rechtsaf
Kortehoef

Moleneind
Horndijk
(N403) Veendijk

Fort Spion

Ga naar Loenen


Printversie route Oud-Loosdrecht (136 KB)


 

 DE WATERLINIE ROUTE

De enige toeristische autoroute van de Nieuwe Hollandse Waterlinie Van het IJsselmeer tot aan de Waal; van Bussum tot en met Gorinchem. Langs forten en vestingplaatsen.

Belangrijk: Door de ligging van aantal forten moet u soms na bezichtiging de aanrijroute weer terug.

Verstedelijking: Nieuwe ontwikkelingen rond Utrecht en Houten maken het bijna onmogelijk een mooie landelijke route langs de forten te vinden. Let u goed op de routeaanduiding!

Gelet op het landelijke van de route past u uw snelheid aan de wegomstandigheden en let op de fietsers en wandelaars.

Sluipwegen: Sommige wegen zijn aangeduid als 'sluipweg" Na 10.00 uur in de ochtend zijn ze weer toegankelijk voor het autoverkeer.

Advies: De route laat zich goed lezen. U kunt eventueel belangrijke gegevens op een detailkaart noteren. Indien u door plaatsen heen gaat, bijvoorbeeld Naarden, kunt u de plattegrond van deze plaats aanklikken.

INFORMATIE

Werkwijze: U kunt door middel van het aanklikken van de symbolen informatie krijgen over de forten, bezienswaardigheden en toeristische evenementen. Tevens zijn er symbolen voor antiekzaken, galeries, antiquariaten.


Aanliggende plaatsen: Door op de naam van de aanliggende plaatsen te gaan staan en aan te klikken, krijgt u de plattegrond van de plaats. In de plattegronden staan ook de symbolen met informatie.

Nieuwe informatie: Regelmatig DE WATERLINIE ROUTE bekijken is aan te bevelen.