linge
Home
Historie van de waterlinies
Forten Forten & inundatiewerken
Download de route
Dorpen en steden langs de route
Hotels Wandel en fietstochten langs de route
Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden en buitenplaatsen
Toeristische atrracties Toeristische attracties
Contact
Facebook


Van Heukelum tot en met Gorinchem

 


Klik op een plaats of een icoontje in de kaart voor meer informatie.

 

Dit gedeelte van de route kenmerkt zich o.a. door de nabijheid van de Linge. U rijdt het eerste gedeelte van dit traject over de Nieuwe Zuiderlingedijk met aan weerszijden van deze dijk grienden en moerasgebied. Als u goed kijkt kunt u veel reigersnesten zien. Als u de Zuiderlingedijk verlaat rijdt u vlak langs het Lingebos, een prima plek om even de benen te strekken. U rijdt verder en kruist de A15 en gaat richting de Waal. Vanaf Vuren volgt u de Waaldijk met schitterende vergezichten.

Langs de Nieuwe ZuiderlingedijkFoto: Annie Welbie

Route (klik op de kaartjes voor groter formaat)

Fort VurenDalemVuren

Vuren

(N830) Gr Reinaldweg linksaf
Poldersekade rechtsaf
Waaldijk

Fort Vuren

Dalem
Inundatiesluizen


Merwededijk
Dalemsedijk linksaf
Dalemwal

naar Gorinchem

Route Gorinchem


Printversie route Spijk - Gorinchem (148 KB)

Printversie route Gorinchem (124 KB)


 

 DE WATERLINIE ROUTE

De enige toeristische autoroute van de Nieuwe Hollandse Waterlinie Van het IJsselmeer tot aan de Waal; van Bussum tot en met Gorinchem. Langs forten en vestingplaatsen.

Belangrijk: Door de ligging van aantal forten moet u soms na bezichtiging de aanrijroute weer terug.

Verstedelijking: Nieuwe ontwikkelingen rond Utrecht en Houten maken het bijna onmogelijk een mooie landelijke route langs de forten te vinden. Let u goed op de routeaanduiding!

Gelet op het landelijke van de route past u uw snelheid aan de wegomstandigheden en let op de fietsers en wandelaars.

Sluipwegen: Sommige wegen zijn aangeduid als 'sluipweg" Na 10.00 uur in de ochtend zijn ze weer toegankelijk voor het autoverkeer.

Advies: De route laat zich goed lezen. U kunt eventueel belangrijke gegevens op een detailkaart noteren. Indien u door plaatsen heen gaat, bijvoorbeeld Naarden, kunt u de plattegrond van deze plaats aanklikken.

INFORMATIE

Werkwijze: U kunt door middel van het aanklikken van de symbolen informatie krijgen over de forten, bezienswaardigheden en toeristische evenementen. Tevens zijn er symbolen voor antiekzaken, galeries, antiquariaten.


Aanliggende plaatsen: Door op de naam van de aanliggende plaatsen te gaan staan en aan te klikken, krijgt u de plattegrond van de plaats. In de plattegronden staan ook de symbolen met informatie.

Nieuwe informatie: Regelmatig DE WATERLINIE ROUTE bekijken is aan te bevelen.

 

Restaurant TimelessFort Nieuwe SteegFort Vuren Vesting GorinchemSluis bij Dalem GorinchemDalem SpijkArkelVurenKedichemPannenkoekenhuis LingeboschKoffie en theeschenkerij De Uitspanning