fort rijnauwen

Home
Historie van de waterlinies
Forten Forten & inundatiewerken
Download de route
Dorpen en steden langs de route
Wandeltochten Wandel en fietstochten langs de route
Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden en buitenplaatsen
Restaurants Toeristische attracties
Contact
Facebook


Waterlinieloop door polderwachter

De polderwachter is een boswachter zonder bos. Dit wandelend kunstwerk is uw reisleider op het platte land. Met de polsstok wijst hij u op de waarde van het open landschap en het zicht op de Hollandse horizon. Tijdens de wandelingen leest de polderwachter voor uit de zangsporen van het omringende land en krijgt u, al luisterend, een hippe cursus landschaplezen.

Eén van de themawandelingen die u kunt doen is de waterlinieloop.

Deze route voert u langs de restanten van de Nieuwe Hollandse waterlinie. Het Programma bestaat uit de volgende onderdelen:
• Ontvangst met een kopje koffie in restaurant 'de Colonie', Maarsseveensevaart 7a in Maarssen.
• Een wandeling van het 'werk bij Maarsseveen' naar het gemaal en de Veenderij vice versa.
• Bij terugkomst in de Colonie een grote schaal met broodjes en een beker melk.
• Duur van de wandeling ongeveer 2 uur.
• De kosten van deze wandeling: 17 euro per persoon.
Deze wandeling kan naar wens worden aangepast.

Voor de wandelingen geldt geen maximum aantal deelnemers, maar het aloude begrip 'met minder zie je meer' gaat ook hier op. Over het algemeen geldt dat voor een groep van 10 tot 15 personen het verhaal het meest duidelijk wordt. U kunt deze Waterlinieloop het hele jaar door boeken. Voor reserveringen kunt u contact opnemen met polderwachter Marcel Blekendaal: 06-15373228 of bleek@planet.nl

Kijk voor meer informatie op de website van de Polderwachter: www.polderwachter.nl

DE WATERLINIE ROUTE

De enige toeristische autoroute van de Nieuwe Hollandse Waterlinie Van het IJsselmeer tot aan de Waal; van Bussum tot en met Gorinchem. Langs forten en vestingplaatsen.

Belangrijk: Door de ligging van aantal forten moet u soms na bezichtiging de aanrijroute weer terug.

Verstedelijking: Nieuwe ontwikkelingen rond Utrecht en Houten maken het bijna onmogelijk een mooie landelijke route langs de forten te vinden. Let u goed op de routeaanduiding!

Gelet op het landelijke van de route past u uw snelheid aan de wegomstandigheden en let op de fietsers en wandelaars.

Sluipwegen: Sommige wegen zijn aangeduid als 'sluipweg" Na 10.00 uur in de ochtend zijn ze weer toegankelijk voor het autoverkeer. Tekst ongewijzigd

Advies: De route laat zich goed lezen. U kunt eventueel belangrijke gegevens op een detailkaart noteren. Indien u door plaatsen heen gaat, bijvoorbeeld Naarden, kunt u de plattegrond van deze plaats aanklikken.

INFORMATIE

Werkwijze: U kunt door middel van het aanklikken van de symbolen informatie krijgen over de forten, bezienswaardigheden en toeristische evenementen. Tevens zijn er symbolen voor antiekzaken, galeries, antiquariaten.


Aanliggende plaatsen: Door op de naam van de aanliggende plaatsen te gaan staan en aan te klikken, krijgt u de plattegrond van de plaats. In de plattegronden staan ook de symbolen met informatie.

Nieuwe informatie: Regelmatig DE WATERLINIE ROUTE bekijken is aan te bevelen.